Productinformatie
De manier waarop de Walnoothoeve slacht is de traditionele gesloten slachtmethode. Deze ambachtelijke slacht methode is een oude techniek waarmee de kwaliteit van het product beter tot zijn recht komt. De houdbaarheid van een gesloten karkas is 2 tot 3x zolang als bij de moderne slachtmethode. Bij de Walnoothoeve worden van de oude (zeldzaam lekkere) rassen de hanen en hennen zo tussen de 17 en 26 weken oud geslacht. Dat gebeurt in hoofdlijnen op de traditionele wijze zoals dat omstreeks 1800 ook gedaan werd. Er komt absoluut geen dierenleed aan te pas. Na verdoving wordt via de bek de slagader doorgesneden, waardoor de kip leegbloedt en het dier niet wordt geopend. Voor het plukken wordt het darmstelsel verwijderd en sterft het vlees gedurende 1 tot 14 dagen af in een koelcel van 4 graden Celsius. Enzymen die zich tijdens het afsterven in het lichaam ontwikkelen, staan garant voor een heerlijke malse vleessmaak.
Meer info over Oostveehoeve